Rekruttering handler om at gå på opdagelse

Blandt rekrutterings-professionelle tales i dag ofte om bias (= forudindtaget). Og bias i rekrutteringssammenhæng er lidt af et fy ord. Mange virksomheder tilstræber derfor at behandle kandidater ens og ofte også stille de samme spørgsmål undervejs i rekrutteringsprocessen. Det kan praktiseres ved anvendelse af et interviewskema eller sågar ved brug af en interview robot – ja, sådan én findes! Dermed vælger man sin næste medarbejder på et ensartet grundlag uanset kandidat – what’s not to like? Interviewskemaet og robotten har dog en væsentlig faldgruppe. De fokuserer begge rigtig meget på om kandidaten vil kunne bestride jobbet. Men de afdækker i udgangspunktet ikke, om det også er her kandidatens energi og passion ligger. Vi ønsker jo alle engagerede og passionerede medarbejdere, der brænder for jobbet og organisationen. Det opnås ikke ved kun at fokusere på, om kandidaterne ud fra en alt-andet-lige betragtning kan bestride jobbet.

Podcast med Bloch & Buus

I kølvandet af Covid-19 nedlukningen af det danske samfund, havde vi hos Bloch & Buus fornøjelsen af at være gæst på Helena Risagers podcast-serie Inspire Monday. Det var en rigtig god oplevelse, hvor mange temaer blev drøftet i en god og afslappet stemning:

• Den gode rekrutteringsproces
• Opstart af selvstændig virksomhed midt i en krisetid
• Forskellige headhuntertyper og deres kendetegn
• CV udformning anno 2020
• Er den gode gamle ansøgning død og begravet?

Podcasten varer cirka 1 time, og du kan høre den her: https://lnkd.in/dRK_gX6

Tak fordi du lytter med.

Covid-19 har forstærket behovet for kvalitet i din rekrutteringsproces

Den globale pandemi Covid-19 har sat en ny dagsorden og ændret mange ting i vores dagligdag. Nogle ændringer er midlertidige, andre bliver måske af mere permanent karakter – det vil tiden vise. Rekrutteringsprocessen er absolut ingen undtagelse.
En kunde spurgte os forleden, hvordan vi mente de bedst muligt kunne tilpasse deres rekrutteringsproces til den nye virkelighed. Det kom der en god snak ud af, som har inspireret os til at skrive denne blog.

Er det okay at ringe før jeg sender min ansøgning?

Det er et spørgsmål, jeg har fået fra kandidater rigtig mange gange igennem årene. Tvivlen handler om hvorvidt det er en god idé at kontakte den pågældende leder med spørgsmål inden jobbet søges. Nogle kandidater har været påvirket af en dårlig oplevelse fra tidligere, hvor de har følt at de var til besvær og oplevet, at lederen hurtigt henviste til ansøger guidelines i annoncen med opfordring til at søge jobbet. Andre kandidater har været i tvivl om, hvad der egentlig er OK at spørge om og hvordan man griber det an.

Her følger mine bedste råd til dig:

Skal du ansætte? Så får du et par vigtige råd med på vejen

Du har muligvis prøvet det før. Rekrutteret en ny medarbejder, alene eller med hjælp fra HR eller en ekstern samarbejdspartner. Bloch & Buus giver dig her nogle gode råd til hvordan du bedst muligt planlægger og gennemfører en succesfuld rekrutteringsproces.

Vores råd til dig er delt op i tre temaer. 

Træn dine styrker og drop tilbageløbet

Ronaldo træner ikke tilbageløb. Når han bliver på træningsbanen efter, at hans holdkammerater er taget hjem, så træner han sine offensive styrker og forfiner dem. At arbejde med sine styrker giver ham utvivlsomt energi, og det er dér, han henter motivationen til at blive længe efter, at den officielle træning er overstået. Jeg siger ikke, at du ikke skal arbejde med dine tilbageløb/svagheder, men fordelingsnøglen kunne sagtens være 80/20, så du kun arbejder med tilbageløb 20% af tiden og fokuserer 80% af din tid på at træne og vedligeholde dine styrker. På den måde står du også knivskarpt til din næste jobsamtale. 

7 råd til at vælge den rigtige headhunter

Du har sikkert stået i situationen flere gange før. Du skal ansætte en ny medarbejder og kunne godt bruge professionel hjælp til at finde den helt rigtige kandidat. Men du har bare svært ved af finde hoved og hale i udbuddet af headhuntere, som gerne vil tilbyde deres hjælp. 

Kan du nikke genkendende til dette, kan du med fordel læse videre her. Hos Bloch & Buus har vi fra interne HR rekrutteringsfunktioner igennem de sidste +10 år arbejdet tæt sammen med flere af landets førende konsulenthuse – og derigennem hjulpet mange ledere med at træffe det rigtige valg af headhunter som samarbejdspartner.

Her får du 7 råd, som vi anbefaler, når du skal vælge den rigtige rekrutteringspartner.